Nordmenn elsker livet på reise. De elsker å oppleve nye landskap, utsikter og folk. Campinglivet på hjul er en lang tradisjon, ikke bare i Norge. Man finner denne campinggleden overalt. Gleden over de nye stedene, skiftene og vekslingene i været. Sjarmen ved å bare følge takten og pulsen i selve reisa.

Som skapt for norske forhold

“Den norske bobileieren er stødig bak rattet og vant til utfordringer i vær- og føreforhold. Trygghet og komfort er viktig. Derfor er vi så glade for å kunne tilby Tourne bobiler hos Auto 3000 Sortland AS. Den er velutstyrt og har et funksjonelt og fornuftig design. Sist, men ikke minst – er den som skapt for norske forhold”, sier daglig leder, Raymond Solheim, ved Auto 3000 på Sortland.  

Tourne bobiler er utviklet, bygget og montert i Slovenia, som i likhet med Skandinavia, byr på variasjoner i hav, fjell, vær og vind. “Produsentene av Tourne har gjort mange grep for å tilpasse bobilen til klimaforhold, omgivelser og ferdselsforhold i Skandinavia. Dette vises i både konstruksjon, materialvalg og innredning. I tillegg til at man kan spesialbestille firehjulstrekk”, forteller Håkon Jakobsen, selger hos Auto 3000 Sortland AS. Med gode leverandører av kvalitetssterke materialer og dyktige håndverkere som monterer hver del nøye, blir resultatet et mesterverk av en bobil.   

Unike løsninger

“Bobilen har stålkarosseri, i både bil og bodel, en unik konstruksjon som reduserer risikoen for lekkasjer”, forteller Jakobsen. “Tolagsvinduer av høy kvalitet, som faktisk gjør den svært tyverisikker, i kombinasjon med et godt låsesystem. Hybridvarme fra Webasto, oppvarmet spillvannstank og isolasjonsmaterialet Armacell, som faktisk er det samme isolasjonsmaterialet som brukes i fartøy og rigger i Nordsjøen, gjør bobilen svært bekvem både temperaturmessig og lydmessig. Isolasjonen har også gode egenskaper i forhold til brannsikkerhet. Denne bobilen tåler en vinternatt, bokstavelig talt”, slår han fast. “Og en og annen dårlig nordnorsk sommer”, flirer Tom Meier, også selger hos Auto 3000 Sortland AS. “Du slipper å gå ut å fryse nevene av deg for å skifte gassflaske”, sier Meier og legger til: “Spillvannstanken er også isolert og oppvarmet, så du trenger ikke tenke på at denne kan fryse heller. Dette er en fullt vinterisolert helårsbobil.”

Rause batterier og sengeplasser

Meier forklarer videre at Tourne har løsninger for de lange avstandene og de lengre stoppene. “Man skal ha muligheten til å bruke tid og nyte naturen eller stedet man vil besøke, uten å måtte haste avsted til campingplassen for å lade. Med to bodelsbatterier og solcellepanel er muligheten der”, forsikrer han. Håkon Jakobsen skyter inn at når det kommer til selve campingplassen og overnattinga er sengeplassløsningene ofte én av de tingene førstegangskjøpere ikke helt tenker gjennom. “Det er viktig å velge en bobil med nok sengeplasser og tenke over hvordan sengeplassløsningene vil fungere i praksis”, sier han. “Tourne har sengeplass-systemet Dream 4, fire sengeplasser for voksne – to i en egen sengedel bak og to foran i bilen. Det spesielle med Dream 4-systemet er at man ikke trenger å bruke forsetene for å sette opp senga foran og at alle fire sengeplassene kan brukes av voksne. I mange bobiler er sengeplassene foran beregnet for barn, men i Tourne’en er ikke denne begrensninga.”

Som hjemme når du er borte

I turlivet heter det at pausene er like viktig som selve turen. Å stoppe opp, strekke på beina, se seg rundt, ta en matbit og en kaffekopp er sjarmen med turene. Med bobil kan man velge om man vil lage leirplass, bål og raste ute i det fri eller om man vil ta pausen inne.

“Som flere av de praktiske funksjonene og løsningene hos Tourne, er også kjøkkenet utforma tett opp til brukerens vaner og behov. Kjøkkenet holder høy standard og det kjennes nesten som om man står ved kjøkkenbenken hjemme”, sier Meier. “Kjøleskapet er eksempelvis plassert i høyde med kjøkkenbenken, ikke nede ved gulvet.” “Når vi snakker om kjøleskap”, legger Håkon til, “er det faktisk en veldig spesiell løsning i Tourne sine bobiler. Kjøleskapet har integrert ventilasjon og krever ikke lufteluke i siden på bilen, noe som utelukker lekkasjer. Det er genialt.”

Daglig leder Solheim samstemmer med Jakobsen og legger til at denne bobilen rett og slett er genialt og intelligent bygd. “Tourne representerer det innovative på markedet. Det er smarte og moderne løsninger på alt, fra den minste detalj til de store konstruksjonsgrepene. Tournes bobil er den eneste nøkkelferdige bobilen som er fullt vinterisolert og bygget for skandinaviske forhold. De har virkelig lagd en bobil som setter brukerens behov i høysetet”, konkluderer Solheim.

 

Velkommen til oss på Auto 3000 Sortland – vi gleder oss til å vise deg Tourne!